Νέα/Δράσεις

ΠΕΛΛΕΤ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Τα πέλλετ κοστίζουν κατά μέσο όρο 33,05 σεντ ανά κιλό, σχεδόν έξι τοις εκατό λιγότερο από τον περασμένο μήνα. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, αυτό είναι σχεδόν 25% λιγότερο. Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ πιο ακριβά – το φυσικό αέριο κοστίζει 151%, το πετρέλαιο θέρμανσης 78% περισσότερο.

Περισσότερα →

Μελέτη σύγκρισης κόστους θέρμανσης: Ανακριβή δεδομένα αναφορικά με τη θέρμανση με χρήση λέβητα πελλετών ξύλου

Αίτημα διόρθωσης της μελέτης σύγκρισης κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες (Χειμερινή Περίοδος 2023-2024) λόγω ανακριβών δεδομένων αναφορικά με τη θέρμανση με χρήση λέβητα πελλετών ξύλου απέστειλε η ΕΛΕΑΒΙΟΜ προς την Επιστημονική Ομάδα ΕΜΠ.

Περισσότερα →

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ (ΕΛΕΑΒΙΟΜ)

Τα pellets ξύλου αποτελούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στερεό βιοκαύσιμο που παράγεται από συμπιεσμένο πριονίδι και ξυλώδη υπολείμματα της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου. Η επιλογή τους ως λύση οικιακής και επαγγελματικής θέρμανσης σε σύγχρονες συσκευές καύσης διαθέτει ποικίλα πλεονεκτήματα.

Περισσότερα →

Σύσταση Ομάδας Εργασίας “Pellets” της ΕΛΕΑΒΙΟΜ

H Ομάδα Εργασίας “Pellets” της ΕΛΕΑΒΙΟΜ προσφέρει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συνδέσμου Βιομάζας, τα οποία δραστηριοποιούνται στους επιμέρους τομείς παραγωγής, αποθήκευσης, διακίνησης και πώλησης τυποποιημένων στερεών βιοκαυσίμων (πέλλετ – μπρικέτες), μια πλατφόρμα επικοινωνίας, συνάντησης και συζήτησης πάνω σε κοινά θέματα και ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη της αγοράς pellet στην Ελλάδα.

Περισσότερα →